Man kan søke om følgende tilskudd:

  • Driftstilskudd

  • Starttilskudd

  • Kurstilskudd

  • Byggetilskudd

  • Tilskudd til særskilte tiltak

Retningslinjer

Driftstilskudd

Driftstilskudd blir gitt til frivillige organisasjoner som driver kontinuerlig virksomhet i kommunen. Alle former for kulturaktiviteter skal ses som likeverdige. Kommunen vil særlig støtte organisasjoner som driver aktiviteter for barn og ungdom. Organisasjonen må være åpen for alle og ha et demokratisk valgt styre. NB: Søndagsskoler og ulike barneforeninger er unntatt fra reglene om valgt styre.
Driftstilskuddet blir:

  • Fordelt en gang i året og
  • Kunngjort i lokalavisen

Tilskuddet baseres på:

  • antall aktive medlemmer
  • andel barn og ungdom opptil t.o.m. 18 år og
  • en vurdering av årlige utgifter

Det er organisasjonen sitt ansvar å søke i rett tid - på fastsatt skjema - som fås ved henvendelse til Flekkefjord rådhus eller på kommunens nettsider.
Søknadsfrist: 1. mars.
Søknader som ikke fremmes innen søknadsfristen imøtekommes ikke. Årsmelding og revidert regnskap må følge søknaden!

Søknadsskjema driftstilskudd

Startstilskudd

Engangstilskudd pålydende kr. 1000,- gis til start av nye organisasjoner, forutsatt av det er valgt et styre/ interimstyre og at laget er åpent for alle. Kr. 500,- blir tildelt når søknad er ferdigbehandlet og de resterende 500,- utbetales 6 måneder etter at søknad er innvilget og det foreligger en kort rapport om virksomheten. Reorganisert organisasjon kan få starttilskudd når driften blir tatt opp igjen etter minst 3 års opphold.

Søknad - på fastsatt skjema – må være kommet inn til Flekkefjord kommune senest 6 måneder etter organisasjonens oppstartstidspunkt.

Søknadsskjema starttilskudd

 

Kurstilskudd

Tilskudd gis til lag og foreningers arrangering av egne kurs eller deltakelse på kurs. Det blir ikke gitt tilskudd til både arrangering av og deltakelse på samme kurs.

Tilskudd gis til deltakere på/ arrangører av kurs som tar sikte på å skolere ledere og instruktører. Kurset må ha minst 6 timers varighet. Kurs i egen regi må ha minst 8 deltakere.

Tilskudd blir gitt for inntil 2 deltakere fra samme forening. Det ytes tilskudd på 50 % av kurskostnadene, begrenset oppad til kr. 1500,-.

Søknaden må være kommet inn til Flekkefjord kommune senest 1 måned før kurset avholdes/arrangeres. Deltakerliste, program og kostnadsoverslag må følge søknaden.

Søknadsskjema kurstilskudd

 

Byggetilskudd

Kommunen kan gi tilskudd til nybygg, tilbygg og ombygging av private kulturanlegg. Tildeling av midler er avhengig av disponible ressurser.

Det kan gis tilskudd på inntil 1/3 av beregnede kostnader, begrenset oppad til kr. 200.000,-

Noen større prosjekter kan vurderes særskilt av utvalget om tilskuddet skal økes utover øvre grense kr. 200.000,-.

I utgangspunktet skal kostnadskalkyle for prosjektet være kvalitetssikret og bekreftet fra byggekyndig instans, men det kan fravikes ved mindre byggeprosjekter der det er forholdsvis enkelt å beregne kostnadsramme.

Søkere som får tilsagn om tilskudd skal fremlegge en fremdriftsplan. Før tilskudd blir utbetalt skal det fremlegges en dokumentasjon på at tiltaket er utført. Det skal også gis beskjed hvis tiltaket ikke kommer i gang det inneværende året. Det skal fremlegges et sluttregnskap for prosjektet.

Nødvendige tillatelser fra offentlige myndigheter må dokumenteres.

For anlegg som kan være stønadsberettiget i forhold til spillemidler/statlige midler vil det kommunale tilskuddet beregnes etter at tilskudd fra spillemidler/statlige midler er trukket fra totalkostnad.

Egenandel (egenkapital og dugnad) skal utgjøre minst 1/3 av totalkostnad.

Ved større anlegg kan det kommunale tilskuddet fordeles over flere år. Søkere som ikke får fordelt tilskudd første søknadsåret kan sende fornyet søknad neste år.

Elektronisk søknadsskjema skal brukes, finnes på kommunens hjemmeside. Med søknad skal kostnadsoverslag, beskrivelse og finansieringsplan vedlegges.

Tilskudd blir fordelt en gang per år.

Søknadsfrist: 1. oktober.
Søknader som ikke fremmes innen søknadsfristen imøtekommes ikke.

Søknadsskjema byggetilskudd

 

Tilskudd til sørskilte tiltak

Det gis tilskudd til arrangement/tiltak som enkeltpersoner, institusjoner, sammenslutninger eller organisasjoner arrangerer. Tiltaket skal være tilgjengelig for alle og bidra til mangfold i kulturtilbudet. Det kan også bli gitt underskuddsgaranti ved arrangement.

Søknad må sendes til Flekkefjord kommune i god tid før tiltaket iverksettes.

 

Unntatt fra tilskudd er:

  • Organisasjoner /institusjoner som primært tar seg av medlemmenes yrkes- og/eller økonomiske interesser.

  • Organisasjoner som har til hovedoppgave å samle inn penger til tiltak utenfor kommunen.

  • Tiltak/arrangementer som har til hensikt å skaffe inntekter.